вторник, 14 октомври 2008 г.

Тайната на добрите отношения

Как да изкараме със своя избраник дълги години и да останем за него привлекателни и желани? Завесата на тайната повдига психотерапевтът Паула Хол. Тя извежда седем основни принципа, към които ако се придържате ще имате добри отношения с любимия.

1. Обичай себе си.
Чувството за собствено достойнство е важно за добрите отношения. Когато ти обичаш себе си, винаги ще се чувстваш уверена.

2. Хвали неговите достойнства.
Мъжете, обичат да ги ценят високо. Бъди щедра на комплименти и думи за подкрепа.

3. Отделяй му време.
Важността на вещите може да бъде измерена с количеството на времето, което ние губим за тях. Животът ни разкъсва на части - дом, работа, деца... Но ако ти редовно не намираш време да бъдеш с любимия човек, рано или късно ще се разделите.

4. Повече разговаряйте.
Разговорът е единственият начин да опознаете личния свят на партньора.

5. Аргументирай своята гледна точка.
Ние всички сме уникални; а споровете са нормална фаза на отношенията. Само че трябва да аргументираме своето мнение. Добрият аргумент ни дава възможност да вземем правилно решение.

6. Контактувайте всеки ден.
Отношенията се хранят с общуване. И не е задължително това да бъде общуване в леглото. Достатъчни са ласкавите докосвания, нежните погледи и топлите думи. Сексуалният живот може с времето да отслабне, но нашата потребност от физическа привързаност никога няма да изчезне.

7. Приеми измененията.
Годините променят хората и не винаги така, както на нас ни се иска. Стабилните двойки се приспособяват един към друг и се променят заедно.

Няма коментари: