сряда, 22 октомври 2008 г.

Как да ползваме пяната за коса

Стилизиращият продукт е спасение за прическата - придава и обем и блясък, но и опасност - ако се предозира

През 80-те години пяната се появява за първи път на козметичния пазар като средство за укротяване на хвърчащата и тънка коса. По-късно към състава й се прибавят продукти за блясък и подхранване. Пяната придава обем на тънката коса и помага за направата на желана прическа. Това се дължи на специфичния вид смола, която обвива косъма и се получава обем при тънките коси. Но ако предозирате пяната, прическата ви ще "залепне" и ще се смачка. За да има ефект от употребата й, трябва да я изберете според типа коса, текстурата и моментното й състояние. Освен това не бива да пренебрегвате степента на фиксацията й. На пазара се предлагат различни видове - с мека и силна фиксания. Не купувайте на сляпо, а се доверете на консултантката.

Как да ползваме пяната? Ако я нанесете върху влажна коса, ще я направите по-гладка и лъскава. Когато сложите пяната върху суха, с нея ще оформите перфектно прическата си.

Някои видове се използват преди стилизиране със сешоар или маша, докато други са създадени специално за оформяне с пръсти. За да постигнете най-добър ефект, прочетете указанията върху опаковката.

Избягвайте да използвате много пяна, за да не постигнете обратен ефект. Започнете с по-малко количество. Ако имате нужда от освежаване на прическата, можете да нанесете още малко, без това да придаде тежък вид на косата ви.

Вкъщи може да си направите фризура с обем и без сешоар. Наведете главата и втрийте пяната в корените на сухата коса. След това я нанесете и по дължина на косъма и леко намачкайте с пръсти.

Пяната трябва да разпределите равномерно върху кичурите и да я разнесете така, че да не се струпва а голямо количество върху една част от главата, а върху друга - недостатъчно. Ако се затруднявате, след като сте я нанесли, я разрешете еднократно с гребен с по-редки зъби.

Няма коментари: