неделя, 26 октомври 2008 г.

Имитации изместват естествената кожа

Хит са рокерските якета от промазан памук, полиестер или найлон

Късите якета превземат световните подиуми от няколко години насам. Те се съчетават еднакво добре с разкроени минирокли, дълги до глезена поли или панталони. Отиват на дами с всякакви фигури, стига останалите елементи от тоалета да са съобразени с особеностите на техните тела. И през тази есен се носят кожени и велурени якета с класически рокерски кройки. Те са с прибрани рамене, малки джобчета, затварят се с ципове. Най-търсен остава черният цвят, тъй като успешно се комбинира с всички други багри и десени. Сивото, бежовото, кафявото и бялото също са много харесвани.

Нововъведение са сполучливите имитации на кожа, които са предпочитани от природозащитничките. На пазара се предлагат якета от промазан памук, които блестят досущ като агнешка кожа. Моделите от полиестер или найлон са значително по-евтини, но не задържат добре телесната топлина, затова са подходящи единствено за топлите есенни дни. Друг вариант е да се спрете на яке от шлиферен плат с щампи на леопардова, лъвска или тигрова кожа.

Подобни предложения са подходящи за свободното време. Не бива обаче да ги носите на бизнес среща или официален обяд, тъй като ще придадат твърде спортен вид на цялостната ви визия.

Няма коментари: